MILYEN ÉLELMISZEREK TARTALMAZNAK MAGNÉZIUMOT?

A magnézium számos élelmiszerben megtalálható

, ám kevés olyat találunk köztük, amely nagy mennyiségben tartalmazná ezt az ásványi anyagot.

Magas magnéziumtartalmú élelmiszerek (több mint 100 mg Mg/100g):


  • Teljes kiőrlésű gabonafélék és a belőlük készült liszt, illetve különféle termékek
  • Dara
  • Zabdara, zabliszt
  • Teljes rizs
  • Zöld zöldségek
  • Szezámmag, napraforgómag
  • Diófélék
  • Banán
  • Bab
  • Borsó

Közepes magnéziumtartalmú élelmiszerek (20-100 mg Mg/100 g):

  • Húsok
  • Halak
  • Tej, sajtok és egyéb tejtermékek
  • Gyümölcsök a banán kivételével
  • Édeskömény
  • Brokkoli
  • Torma
  • Karalábé
  • Burgonya
  • Fényezett rizs


Alacsony magnéziumtartalmú élelmiszerek (kevesebb, mint 20 mg Mg/100g):


  • Nagymértékben feldolgozott élelmiszerek
  • Limonádé
  • Alkohol
  • Tojás
  • Savanyú káposzta
  • Káposzta
  • Fejes saláta
  • Endíviasaláta
  • Kukoricapehely

A magnéziumhiány kialakulásának elkerülése érdekében, figyeljen oda a változatos, egészséges, zöldségekben és gabonafélékben gazdag táplálkozásra, mely biztosítja a szervezetünk számára szükséges magnéziumot. Hiánytünetek jelentkezése nálunk kapható magnézium készítmények szedésére is szükség lehet.

Magnézium

Magnézium

  Kapcsolat
  Energia Magyarország Kft.

  1033 Budapest, Laktanya u.2 2-es kapucsengő.
  Nyitvatartás: hétfő-péntek: 08.00-14.00 óráig

  Tel : (1) 250-91-42 üzenetrögzítős telefon, melyre üzenetet hagyhat
  Fax : (1) 250-91-43
  E-mail : info@vitaminlife.hu