A SZÉP, EGÉSZSÉGES BŐR TITKA

Mit tehetünk a fiatalos megjelenéséért?

Belső karbantartás: a probiotikum

Japán tudósok vizsgálták a probiotikumok összetett hatásait és eredményeiket a Journal of Dairy Science című szaklapban tették közzé. Ők úgy találták, hogy a probiotikumok – vagyis az egészséges, élő mikroorganizmusok, baktériumok – hatékonyak lehetnek a bőrbetegségekkel szemben.

Vizsgálták a fermentált tejtermékekben megtalálható Lactococcus lactis H61 nevű törzset is, különösen azért, mert az elmúlt ötven évben egyre többen fogyasztanak Japánban fermentált termékeket. (A fermentálás tulajdonképpen mikroorganizmusok segítésével végrehajtott erjesztés.) A vizsgálatba 23 nőt vontak be, akik átlagosan 20 évesek voltak. A véletlenszerűen kialakított két csoportnak hagyományos joghurtot és H61-tartalmú fermentált tejet kellett fogyasztania négy héten keresztül, napi egyszer.

A kísérlet elején és végén vérvizsgálatokkal mérték a fiatal nők bőrének hidratáltságát, rugalmasságát, a melanin szintjüket és az arc faggyútermelésének mértékét. Ez utóbbi a bőr védelmi rendszerének egyik mutatója.
Az eredmények azt mutatták, hogy bár a hidratáltsági szint minden résztvevőnél nőtt, az arcbőr védelmi vonala jóval nagyobb mértékben erősödött azoknál, akik fermentált termékeket fogyasztottak.

Az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő apró ráncokat és javít a bőr feszességén, ezért különböző módszerekkel arcápoló készítményeket is dúsítanak vele. A-vitaminban (pontosabban béta-karotinban) gazdag táplálék a sárgarépa, a brokkoli, a zeller, az áfonya, a kelkáposzta, a paraj, a sütőtök, a petrezselyem, a máj, a tengeri halak.

Az Omega-3, amely hozzájárul a bőr hidratáltságához, így feszességéhez is. Ugyanakkor érdemes limitálni a telített zsírsavakban gazdag élelmiszerek fogyasztását, mint a zsíros tejtermékek és húsok. Ezek ugyanis előmozdítják a szabadgyök képződést, vagyis gyorsítják a bőr öregedését.

  Kapcsolat
  Energia Magyarország Kft.

  1033 Budapest, Laktanya u.2 2-es kapucsengő.
  Nyitvatartás: hétfő-péntek: 08.00-14.00 óráig

  Tel : (1) 250-91-42 üzenetrögzítős telefon, melyre üzenetet hagyhat
  Fax : (1) 250-91-43
  E-mail : info@vitaminlife.hu